TT 2018

Op Maandag 5-11-18 zijn we gestart met de opbouw van de stellingen en gereed maken van de ruimte.

Op Dinsdag werden de vogels ingebracht door de leden en werd de administratie afgerond denk hier mee aan, vogels die niet komen of die toch extra komen maar ook wie pronkgelijk in verkeerde klasse zijn gekomen.

Woensdag was de keurdag  en gingen de bijna 300 vogels over de tafel bij de keurmeesters.  En konden de punten worden ingevoerd in ons systeem en de kampioenenlijst en de diverse ander lijsten voor de Catalogus .

Uiteraard hebben we tussen de middag lekker gegeten met de keurmeesters en de vrijwilligers die hebben geholpen.

Toen de keurmeesters het pand hadden verlaten kwam de ploeg voor het versieren van de TT zaal met groen.

Op donderdag en vrijdag hadden 4 scholen zich opgegeven en zijn er ongeveer 100 kinderen langs geweest. Elke klas heeft na afloop een kalender van de NBvV ontvangen.

Vrijdagavond hebben we de opening gehad en als eerste hebben we de jubilarissen geëerd Johan Hakvoort  omdat hij 25 jaar lid is bij de Goudvink en de NBvV.  Rie van Dijk omdat ze 12,5 jaar lid is van de Goudvink. Tevens hebben Nellie Tonnema en Rie van Dijk een bosbloemen ontvangen omdat ze nu 35 jaar meehelpen met de verloting.

Na de huldiging werden de prijswinnaars bekend gemaakt.  Waar we wat bijzonders mee maakte bij de Goudvink want ons jeugdlid Maaike Levers werd binnen de groep tropen kampioen met 95 punten met haar Zebravink bleekrug grijs man en won daarmee tevens het Bondskruis. Freddy Elbert werd binnen de de groep  zaad etende Europese cultuurvogels kampioen met 95 punten met zijn Sijs wildkleur pop deze vogel is tevens tot mooiste vogel van de TT verkozen. Roel van Dijk werd clubkampioen met de 5 beste vogels 464 punten.

We willen alle winnaars feliciteren met hun behaalde prijzen.

De Media
Op de keurdag woensdag hebben we als vereniging bezoek gehad van de camera ploeg 1Twente en zijn er interviews geweest met Bert Hemme en Marcel Levers dit word Maandag 12-11-18 uitgezonden.
Maar ook het behalen van het Bondskruis door Maaike is niet onbesproken gebleven en is er een  journalist geweest om met Maaike en haar vader en de voorzitter te spreken en uiteraard kwam ook de fotograaf langs voor een foto. Zondag  stond  het artikel op de Tubantia website.  En Maandag in de papieren krant van de Tubantia uiteraard zijn daar ook de Mooiste vogel van Freddy benoemd en de de Clubkampioen Roel van Dijk.

Als het goed is zal er ook een stuk verschijnen in de Grensstreek deze zullen we ook plaatsen als deze is verschenen.

Glanerbrugse vogel vereniging de Goudvink