Frisé dag 2022

Twentse Frisé dag 2022

Op 10 december 2022 hebben we als G.V.V de Goudvink uit Glanerbrug onze zesde editie gehouden van de Twentse Frisé dag. Waar we weer kunnen terugkijken op een geweldige dag met 151 Frisé kanaries ingeschreven 11 rassen en 24 klasse’ s met inzenders uit Nederland en Duitsland.

Het was natuurlijk alweer 2 jaar geleden dat we de Frisé dag konden houden door corona.

En weer trof de corona ons in deze editie want helaas moesten 3 deelnemers zich afmelden omdat ze corona hadden.

Op de 10de kwamen al vroeg de eerste inzenders zich melden om de vogels in te brengen. En langzaam vulde de TT ruimte zich en omdat de Melado Tinerfeño reeds binnen was hebben we deze vast op de keurstelling gezet en hadden ze even de tijd te gaan zitten. Toen alle inzenders en hun vogels binnen waren heeft de voorzitter van de Frisé dag Bert Hemme alle deelnemers welkom geheten en een kleine uitleg gegeven. Daarna kon keurmeester Robert Tipker beginnen met de keuring in Engelse stijl.

Naar gelang het aantal vogels worden de prijzen verdeeld. Bij kleine aantal vogels van een ras wordt er een Ras-Kampioen, Zilver en Brons gekozen. Bij grote aantallen van een ras worden er 2 of meer vogels in verschillende klasse ’s met Goud beloond en uit de Gouden wordt er 1 gekozen als Ras-Kampioen.

De Ras-Kampioenen blijven staan in de keurruimte en de overige vogels gaan terug naar de TT zaal. Uiteraard worden alle Vogels voorzien van punten. Deze worden door de keurmeester op de kooisticker gezet en deze wordt door onze schrijver genoteerd zodat dit in de catalogus komt.

Grote kooien

De TT ruimte is de hele dag open en de voorbrengers zetten hier reeds de volgende kooien klaar die gevraagd gaan worden. Vandaar ook de tafels in het midden zodat alles mooi en gestroomlijnd loopt.

In het kantine gedeelte van het clubgebouw waar de keuring plaatsvindt kunnen de inzenders onder het genot van hapje en drankje de keuring meekijken. Ook kunnen er dan vragen gesteld worden.

Deelnemers die keuring bekijken

Nadat alle 11 rassen zijn gekeurd en alle Ras-Kampioenen bekend waren is uit deze Ras-Kampioenen de Mooiste Vogel 2022 gekozen.

Dit jaar werd de Mehringer Donker Bont in kooi 21 van Ben van Olst gekozen tot mooiste vogel van 2022 en dit werd beloond met

95 punten en het Bondskruis.

Na een korte pauze heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden en zijn ook de catalogus en oorkondes uitgedeeld aan de inzenders.

Ras-Kampioenen 2022
Mooiste Frisé van Ben van Olst met behaalde prijzen.
Share

GVV de Goudvink